Снимка: ПетелОставиха за постоянно в ареста четиримата обвинени за участие в

...
Снимка: ПетелОставиха за постоянно в ареста четиримата обвинени за участие в
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици

Снимка: Петел

Оставиха за непрекъснато в ареста четиримата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати. Това реши Апелативният профилиран углавен съд. Той отхвърли искането им за изменение на ограниченията за неотклонение „ Задържане под стража “.

Те бяха арестувани на 7 октомври 2020 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура в София и региона.

В хода на дейностите по следствието в две бунгала на някогашен пионерски лагер в с. Веринско, употребени от участник в групата, бе намерено изцяло съоръжение за незаконно произвеждане на синтетични опиати - амфетамин и метамфетамин. Друго съоръжение за нарколаборатория на групата бе открито в помещение в близкото село Житен.

При осъществените претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и коли, употребени от участниците, бяха открити и конфискувани общо над 250 кг амфетамин и метамфетамин в друга форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с друго оцветяване и лого - „ Филип Плейн “, „ Шанел “ и други, реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и конфискувани бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лева, 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

Апелативните съдии одобриха тезата на Апелативна профилирана прокуратура, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение четиримата да са направили закононарушенията, за които са упрекнати и мотат да извършат закононарушение. За водача на групата съдът откри и заплаха да се укрие.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР